tiistai 6. lokakuuta 2009

Helppo mustikkapiirakka

Isä pyysi mua jo toistamiseen tekemään sille mustikkapiirakan, koska A se ei ite jaksa/osaa ja B niitä sen poimimia mustikoita on pakastimet täynnä ja pitää saada tilaa.

Itse en ole mikään piirakoiden ystävä, joten tämä oli vasta toinen kerta kun sellaisen tein. Löysin netistä nopean ja helpon ohjeen, jota sovelsin hieman.

Ainekset:

200g rasvaa
3dl sokeria
2kpl munia
4dl vehnäjauhoja (itse käytin erikoivehnäjauhoja, mutta eiköhän tavallisilla puolikarkeillakin yhtä hyvää tule)
2tl leivinjauhetta

Täyte:

3-4dl mustikoita tai mitä tahansa muita marjoja
2dl kermaviiliä

0,5dl sokeria
1tl vanilija- tai vaniliinisokeria
1 muna




Vaahdota temperoitu (eli huoneenlämpöinen) rasva ja sokeri.



Lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.



Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää seos taikinaan.



Sekoita jauhoseos sähkövatkaimella tai isolla lusikalla tasaiseksi massaksi. Huom! Nopeasti, ettei massaan tule sitkoa.



Voitele ja jauhota piirakkavuoka.




Kaada massa vuokaan ja levitä raapalla tai lastalla tasaiseksi.




Ripottele mustikat (tai muut marjat) massan päälle.



Sekoita täyteainekset keskenään ja kaada mustikoiden päälle. Halutessa voit levittää täytteen raapalla tai lastalla, jolloin se levittyy tasaisemmin. Paista 175 asteessa noin tunnin.




Ei kommentteja: