lauantai 16. tammikuuta 2010

Hiuskriiseilyä

Hiusteni väritys kulkee ympyrää vuodesta toiseen. Ensin kyllästyn omiin tummiin hiuksiini ja vaihtelun vuoksi haluan vaaleat. Vaalentaminen taas on niin pitkä prosessi, että yleensä jo puolivälissä haluan palata takaisin alkuperäiseen väriin, kunnes taas kyllästyn niihin. You get the point! 

Nyt olen taas siinä tilanteessa, että haluan vaihtelua. Syksystä lähtien olen kaksi kertaa vaalentanut hiuksiani, tavoitteena punertavanruskeat hiukset. No, lähes kukaan tuttavistani ei ole huomannut eroa niihin omanvärisiin. Ei mikään ihme, sillä mun hiukset eivät meinaa vaalentua sitten millään...edes ruskeaksi.   

Tässä pieni kuvasaraja siitä vaalennusprosessista, jonka hiukseni läpikävivät, kun olivat vaaleimmillaan:  


Ensimmäisen vaalennusprosessin jälkeen hiukseni näyttivät tältä (vasen kuva) ja prosessin puolivälissä tältä (oikea kuva)


Rodosreissun jälkeen hiukseni vaalenivat niin vaaleiksi kuin ikinä vaalenevat. Ja kuten huomaatte, nämäkään eivät edes ole oikeasti vaaleat.

Tähän lopputulokseen olen päässyt ainoastaan yhden kerran ja vaalentamisprosessi oli melkoinen. Kuusi kertaa tujuimmalla vaalennusaineella vaalennettu ja lopuksi kaksi viikkoa Rodoksella. Näistä hiuksista pidin tosi paljon kunnes lopulta kyllästyin ja halusin mustat takaisin.

Viime vuoden alussa, suunnitelmissa oli vaalentaa hiukset yhtä vaaleiksi kesää kohti ja myös lyhentää ne polkkamittaisiksi (koska pitkien hiusten vaalentaminen haurastuttaa hiuksia paaaljon). En kuitenkaan jaksanut läpikäydä samaa prosessia kuin aiemmin, enkä ollut menossa eteläänkään, joka olisi täydellistänyt vaalennuksen lopputuloksen. Heitin siis tumman värin takaisin päähän. 

Keskeneräinen vaalennus näytti siis tältä:




Kesällä paistattelin luontaisenvärisillä hiuksillani:


Yhdet lempparihiuksistani ovat Vanessa Hudgensilta inspiroidut päältä tummat ja alta vaaleet raidat-hiukset.



Tämäkin raitaprosessi vaati kaksi kertaa kampaajalla käynnin.

Tässä siis hiushistoriani kolme vuotta taaksepäin. Palatakseni postauksen alkuun, tarkoitus olisi nyt tehdä tälle tukan värille jotain. Tekisi mieli värjätä ne takaisin tummaksi, mielestäni se sopii mulle parhaiten, luonnollinen värini kun se kuitenkin on. Hiusten kuntokin paranee aina tummaksi palatessa. Oi miksi? Oi miksi? Miksi en voi olla tyytväinen niihin vaan miksi kyllästyn niin nopeasti? Toiseksi eniten pidän noista silloin kun ne on ollut vaaleimmillaan. Ruskeista taas pidän kaikkein vähiten, nyt kun näitä kuvia katselee.

Toisaalta haluaisin värjätä hiukset Jessica Alban beach hair-tyyliin...


...pohjavärinä ruskea ja päällä toffeenvärisiä raitoja. Ongelmana on vaan se, että mulla on paljon tummemmat kulmakarvat kuin Jessicalla, joten ei välttämättä sovi mulle yhtä hyvin. Tässä hiustyylissä kun etuhiukset eivät peitä niitä kulmakarvoja ja kunnon otsis taas pilaisi koko tyylin.

Nyt mä tarvinkin teidän apua kertomaan minkä väriset hiukset mulle sopisi parhaiten. Tai ylipäätänsä kaikenlaiset hiusvinkit ja -ideat ovat tervetulleita. 

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tykkään tosi paljon tukkalookista tossa kuvassa missä on toi letti pään päällä. Mut muuten vähiten tykkään punaruskeista hiuksista. Mun ehdotus on, että värjää tummiksi mutta ei mustiksi. Tummanruskeat jotka ei olis yhtään punertavat. Ja siihen vielä bonusehdotus: jos haluut vaaleet raidat, laita ne niihin lisäkkeillä (eikös semmosia voi laittaa?)!

-E-

PANDORA kirjoitti...

Tarkoitatko tummilla mustanruskeita hiuksia, jotka mulla on luonnostaan eli näyttää mustilta mut ei oo pikimustat vai selkeesti ruskeat, missä ei ole punertavaa sävyä?

Bonusehdotus on hyvä ja voi semmosia laittaa:) Ajattelinkin laittaa niitä seuraavaksi kun haluan laittaa alle vaaleita raitoja Vanessa tyyliin. Päälliraidoiksi en niitä halua, koska niitä tarvisi laittaa todella paljon ja mulla muutenkin tätä tukkaa riittää ihan tarpeeksi. Toinen syy on se, että ne tulevat melko kalliiksi ja lähtevät ajan myötä pois. Alla ne kuitenkin menevät hyvin.

-SL kirjoitti...

Upeita nuo kaikki hiustyylit!:) oma suosikkini on tuo ekan kuvan vika vasemmalta jossa siis vähän vaaleaa ja hiukset auki. Sinulle voisi sopia myös toffee väri vaikka raitoinakin?

PANDORA kirjoitti...

Kiitos!:) Tosiaan noi toffeenväriset raidat kyllä kuumottais. Varsinkin kesällä ne vois näyttää ihanilta :)

Anonyymi kirjoitti...

Joo tarkotinkin niitä raitoja alle! Ja luultavasti tarkotin tummanruskealla sitä sun omaa väriä. :)

-E-

PANDORA kirjoitti...

Ookkei no hyvä sitten!:D Ei mulle ihan pikimustat hiukset sovikaan niin hyvin, varsinkaan talvella, kun iho on niin vaalee :)

Anonyymi kirjoitti...

Tykkään eniten noista sun "omanvärisistä" hiuksista ja sitten niistä, joissa on mukana myös vaaleita raitoja :) Vaaleet raidat vois sopia hyvin tähän talveenkin, kun iho ei oo niin päivettynyt ja tummat hiukset vaaleeta ihoa vasten näyttää tosi jyrkiltä. Sama probleema mulla :)

-kaisa

PANDORA kirjoitti...

Pitää muuten paikkansa, että vaaleet raidat seassa sopii hyvin talveen mainitsemastasi syystä.

Viimeksi pidinkin tätä tukkalookkia lähes vuoden ajan ja se on pitkä aika mulle :)