sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Tee itse - perunalastut

Tosiaan, leivoin eilen Amerikkalaisia Chocolate chip cookieseja eli suklaahippu-rusinakeksejä. Niiden lisäksi kokeilin itsetehtyjä perunalastuja uunissa paahtamalla.

Valmiita suklaahippu-rusinakeksejä


Porukoilla asuessani, tehtiin äidin kanssa muutamaan kertaan bataattisipsejä. Niistä tuli aina tosi hyviä ja päätinkin nyt sitten kokeilla perunasta vaihteeksi.

Maultansa lopputulos oli tosi hyvä, kun muisti laittaa tarpeeksi suolaa. Koostumukseltaan tuli hyvinkin rapeita ja muistuttaa paljon kartanon perunalastuja (enemmänkin niitä alkuperäisiä, nykyään ne ei oo enää niin paksuja ja kovia). Ainoastaan vaikeeta oli tasaisten perunalastujen höylääminen. Sain vain muutaman tasaisen lastun, kun lopuista tuli omalaatuisen muotoisia. En tiedä johtuiko se juustohöylästä vai perunan laadusta (itselläni oli aika kiinteä peruna), mutta hankalaa se oli. Mulla se päättyi ikävään puolen sentin syvyiseen haavaan sormessa, joten olkaa varovaisia jos joku näitä aikoo kokeilla.




Ensiksi pesin ja harjasin suurehkon raa'an perunan. Tämän jälkeen tein ohuita lastuja juustohöylällä ja asettelin uunipelille leivinpaperin päälle. Siveltelin päälle hiukan auringonkukkaöljyä ja maustoin melko runsaalla suolamäärällä sekä mm mustapippurilla, tillillä ja grillimausteella. Paistoin uunissa 150 asteessa noin 20 minuuttia.


Tässä muutama hyvänmuotoinen valmis perunalastu

3 kommenttia:

-SL kirjoitti...

nam

Anonyymi kirjoitti...

Ompas tosi hyvän näkösiä noi perunalastut! Ei oo ikinä tullu mieleenkään kotona tehdä. Ja Cookiesit on niin hyviä! (muistoja ammattikoulusta..;D)

PANDORA kirjoitti...

Nää cookiesit onkin tehty koulun ohjeella ;)